Ενημερωτικά άρθρα 

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωσή σας. Επιπλέον, μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Η linecare - γραμμή φροντίδας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Γραμμή φροντίδας

215 56 55 525 - 6951774313

Κώστα Βάρναλη 26 Περιστέρι Τ.Κ 12132

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon

Ακολουθήστε μας

Η υποστήριξή μας είναι διαθέσιμη από Δευτέρα εως Παρασκευή από τις 9 π.μ εως 9 μ.μ & Σάββατο 9 π.μ εως 2 μ.μ.

Γρήγοροι σύνδεσμοι

© 2018 "linecare - γραμμή φροντίδας" 

Εξειδικευμένη φροντίδα

Οι νοσηλευτές μας κατευθύνουν τις ενέργειές τους προς την προώθηση,τη συντήρηση και την αποκατάσταση της υγείας,την πρόληψη της ασθένειας και την ανακούφιση του πόνου.

Φροντίδα

Υποστήριξη

Δημιουργούμε όλες τις συνθήκες για να διευκολύνουμε τη δημιουργία επισκέψεων, τις κοινωνικές δραστηριότητες, τα ψώνια, τις βόλτες στο πάρκο-πλατείες με τους φίλους σας, την επίσκεψη στην εκκλησία και πολλά άλλα.

"Προλαμβάνω"

Το "Προλαμβάνω" είναι ένα πρόγραμμα, μία καινοτομία της "linecare γραμμή φροντίδας", που έχει ως βασικό σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων που συμβαίνουν μέσα στο σπίτι.

Εξειδικευμένη φροντίδα

Οι νοσηλευτές μας κατευθύνουν τις ενέργειές τους προς την προώθηση,τη συντήρηση και την αποκατάσταση της υγείας,την πρόληψη της ασθένειας και την ανακούφιση του πόνου.

Φροντίδα

Υποστήριξη

Δημιουργούμε όλες τις συνθήκες για να διευκολύνουμε τη δημιουργία επισκέψεων, τις κοινωνικές δραστηριότητες, τα ψώνια, τις βόλτες στο πάρκο-πλατείες με τους φίλους σας, την επίσκεψη στην εκκλησία και πολλά άλλα.

"Προλαμβάνω"

Το "Προλαμβάνω" είναι ένα πρόγραμμα, μία καινοτομία της "linecare γραμμή φροντίδας", που έχει ως βασικό σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων που συμβαίνουν μέσα στο σπίτι.

Το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" αποτελεί μια καινοτομία του συνεταιρισμού "linecare - γραμμή φροντίδας" και έχει σαν κύριο στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός της οικίας. Τα μέλη του συνεταιρισμού και της ομάδας του προγράμματος αυτού επισκέπτονται την οικία του ενδιαφερόμενου, καταγράφουν τα όποια προβλήματα υφίστανται, ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο και το συγγενικό περιβάλλον για τις τροποποιήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν ούτως ώστε η οικία να είναι πιο ασφαλής και έπειτα από συνεννόηση και συμφωνία προβαίνουν στις απαραίτητες αλλαγές εντός της οικίας. Με το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" μειώνονται οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος εντός της οικίας όμως δεν εξαλείφονται οι πιθανότητες αυτές. Ο ανθρώπινος παράγων, η συνέπεια στη διατήρηση των αλλαγών, η πιθανή αστοχία των υλικών, αποτελούν στοιχεία τροποποίησης του τελικού αποτελέσματος. Ως εκ τούτου, ο συνεταιρισμός και τα μέλη αυτού δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος "Προλαμβάνω", εφόσον οι τροποποιήσεις στο χώρο και στα αντικείμενα φέρουν τη συναίνεση και την απόλυτη συμφωνία του ενδιαφερόμενου ή και του συγγενικού περιβάλλοντος αυτού.

Η προσωπική φροντίδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών.Προτεραιότητα μας είναι, οι άρτιοι εκπαιδευμένοι

και έμπειροι φροντιστές μας, να ανταποκριθούν στη μεγάλη ποικιλία των αναγκών προσωπικής φροντίδας είτε πρόκειται για βοήθεια στο μπάνιο είτε για προσωπική υγιεινή.

Καθώς μεγαλώνουμε, πολλά από όσα θεωρούμε δεδομένα μπορούν να γίνουν μία πραγματική πρόκληση. Βοηθώντας σας να νιώσετε ανακούφιση σε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μεταξύ διαμονής στο σπίτι, στο οικείο περιβάλλον και στην εγκατάσταση σε κέντρο υποβοηθούμενης διαβίωσης (οίκος ευγηρίας).

Η προσωπική φροντίδα παρέχεται σε πολλές μορφές εκ των οποίων ορισμένες απαιτούν μεγάλη ευαισθησία και διακριτικότητα.

 • ​Μπάνιο

 • Προσωπική υγιεινή

 • Ντύσιμο,περιποίηση,καλλωπισμός (προσωπική εμφάνιση)

 • Ρουτίνα κατάκλισης-ύπνου

 • Φροντίδα ακράτειας

 • Μεταφορά

 • Βοήθεια στην τουαλέτα

Η ολοήμερη φροντίδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες υπηρεσίες (εκτός και εάν έπειτα από δική σας επιλογή επιθυμείτε να παραλείψετε κάποια).

Οι εξειδικευμένοι φροντιστές μας μπορούν να σας βοηθήσουν ,ούτως ώστε να εξασφαλιστεί μία τέλεια αντιστοιχία παροχής φροντίδας, συντροφικότητας και παροχής στις λεπτομέρειες που πραγματικά έχουν σημασία.

​Η φροντίδα ενός αγαπημένου ατόμου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας είναι κάτι πολύ απαιτητικό και απαιτεί αντοχή, χρόνο και υπομονή.

Ίσως να αφορά την προσωπική φροντίδα ή την προετοιμασία γευμάτων,την συντροφιά,τις δουλειές του σπιτιού ή και τις εξωτερικές υποχρεώσεις(ψώνια, λογαριασμοί κτλ ). Εάν το αγαπημένο μας πρόσωπο πάσχει από κάποιου είδους άνοια,τότε η ανάγκη για 24ώρη φροντίδα και παρακολούθηση είναι επιτακτική.Μπορεί επίσης, η πνευματική διαύγεια του ατόμου να είναι άριστη, όμως να υπάρχει κάποια σοβαρή σωματική βλάβη, όπου το καθιστά λιγότερο ικανό να ανταπεξέρχεται και στα πιο βασικά καθήκοντα.Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις,

η"Γραμμή φροντίδας"είναι δίπλα σας,γνωρίζοντας και νιώθοντας την ανάγκη να έχει ο δικός σας άνθρωπος την απαιτούμενη βοήθεια και προσοχή.

Οι φροντιστές μας είναι έμπειροι σ​ε:

 • Μπάνιο

Το μπάνιο είτε σε μπανιέρα είτε σε ντουζιέρα μπορεί να είναι μία πρόκληση, είτε κατά την είσοδο στη μπανιέρα είτε κατά το τέλος -έξοδο από την μπανιέρα,διότι η ολισθηρότητα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Σε κάθε κατάσταση, η βοήθεια μπορεί να δοθεί με τρόπο που να εξασφαλίζει την ασφάλεια, να τη διατηρεί ούτως ώστε το καθημερινό μπάνιο να ενταχθεί στην καθημερινή ρουτίνα.

 • Προσωπική υγιεινή

Αποτελεί μία καθημερινή ρουτίνα το βούρτσισμα των δοντιών, το πλύσιμο, το ξύρισμα και η περιποίηση των αγαπημένων μας προσώπου για να αισθάνεται φρέσκος και καθαρός. Οι φροντιστές μας μπορούν να βοηθήσουν με κάποια και με όλες αυτές τις διαδικασίες.

 • Προσωπική εμφάνιση

Μερικές φορές η ιδιαίτερη προσοχή στα μαλλιά, στο ντύσιμο και σε άλλα στοιχεία προσωπικής περιποίησης μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να αισθάνεται πιο ιδιαίτερα με τον εαυτό του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση η σε κάποια ειδική περίσταση (εκδρομή, επίσκεψη)

 • Βοήθεια στην τουαλέτα

Πάντοτε οι φροντιστές μας, μπορούν να βοηθήσουν στη χρήση την εγκατάσταση της τουαλέτας είτε στο σπίτι είτε σε εξόδους, με υψηλό βαθμό ευαισθησίας και σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.

 • Φροντίδα ακράτειας

Η διατήρηση της αξιοπρέπειας του ατόμου με πρόβλημα ακράτειας αποτελεί πρωταρχικό στόχο των φροντιστών μας. Διαθέτουν κατανόηση στην περιστασιακή η συχνή ακράτεια και φυσικά η διατήρηση ενός υγιούς, στεγνού δέρματος αποτελεί βασικό συστατικό σε αυτό το είδος

της ευαίσθητης φροντίδας.

 • Ρουτίνα ύπνου

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη,το πρωί και το βράδυ, η προετοιμασία για την κατάκλιση, διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου η εξασφάλιση ενός υπέροχου ύπνου και ένα υπέροχο πρωινό ξεκίνημα, έπειτα από μία ήσυχη νύχτα.

 • Μεταφορά

Καθώς μεγαλώνουμε η φυσική κινητικότητα μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Αυτό γίνεται πιο εμφανές όταν υπάρχει κάποιο κινητικό πρόβλημα και φυσικά καθίσταται πιο αναγκαία η μεταφορά ενός ατόμου που αντιμετωπίζει θέμα κινητικότητας. Οι φροντιστές μας μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να σηκώνεται ή να κάθεται στο κρεβάτι, να μεταβαίνει σε καθιστική θέση ή να εισέρχεται

και να εξέρχεται από ένα όχημα.

​Η ασφάλεια σαφώς θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κατά την αξιολόγηση των ηλικιωμένων στην οδήγηση. Είναι ένα σημαντικό συστατικό,για την διατήρηση του αισθήματος της ανεξαρτησίας.Όταν η οδήγηση είναι εφικτή από το άτομο που μας ενδιαφέρει ,ο ρόλος του φροντιστή θα είναι υποστηρικτικός με λίγη βοήθεια δίπλα από το τιμόνι και την αίσθηση της ανεξαρτησίας.

 

Όταν το άτομο δεν οδηγεί πλέον, ο φροντιστής θα το μεταφέρει στις υποχρεώσεις και θα το βοηθά όπου είναι απαραίτητο.Στη 2η περίπτωση αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια του ατόμου προς το σημείο μεταφοράς και επιστροφής στο σπίτι.Οι φροντιστές σε περίπτωση που το άτομο δεν επιθυμεί ή δεν καθίσταται ικανό να συμμετέχει στην μεταφορά κι επιθυμεί να μείνει σπίτι,μπορούν να κάνουν τα εξής θελήματα

 • Παραλαβή σκευασμάτων από το φαρμακείο

 • Ψώνια

 • Παραλαβή ρούχων από καθαριστήριο

 • Ραντεβού σε ιατρείο 

 • Μεταφορά σε κοινωνικές εκδηλώσεις​​

Επίσης οι φροντιστές μπορούν να παρευρίσκονται σε ιατρικές και άλλες συναντήσεις,να διασφαλίζουν την έγκυρη άφιξη ,να κρατούν σημειώσεις και να εξασφαλίζουν πως οι οδηγίες των ιατρών και άλλων επαγγελματιών ακολουθούνται.

Είτε είναι μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα, η καθαριότητα μπορεί να συνδυαστεί με άλλες υπηρεσίες μας, Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες. Ένα αγαπημένο πρόσωπο θέλει να απολαύσει την ανεξαρτησία του σπιτιού του και μερικές φορές χρειάζεται μια μικρή βοήθεια με τα καθήκοντα που έχουν γίνει έστω και πρόσφατα πάρα πολύ δύσκολα.Οι δουλειές του σπιτιού και η καθαριότητα μπορεί να είναι ένα από αυτά τα βάρη. Ένα καθαρό και άνετο σπίτι είναι μία μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για κάθε γονέα, αλλά μερικές φορές η σωματική προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη.​​​​​​​​

 

Ένα καθαρό σπίτι οδηγεί επίσης σε ένα αίσθημα ευεξίας και σε μια καλύτερη ψυχολογία που μπορεί να βοηθήσουν στη συνολική υγεία και ευτυχία. Οι φροντιστές μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στα συνήθη (και μερικές φορές σε ασυνήθιστα) καθήκοντα καθαριότητας.

Μερικές και σίγουρα όχι όλες από τις εργασίες περιλαμβάνουν​​:

 • Πλύσιμο ρούχων (πλύσιμο,αναδίπλωση,σιδέρωμα)

 • Στρώσιμο κρεβατιών - αλλαγή σεντονιών

 • Ξεσκόνισμα,σκούπισμα,καθαρισμός δαπέδου

 • Καθαρισμός και απολύμανση μπάνιου και κουζίνας

 • Καθαρισμός ψυγείου

 • Οργάνωση ντουλαπιών και ντουλαπών

 • Κηπουρική

 • Σχεδιασμός γευμάτων

Οι φροντιστές μας μπορούν​ να σχεδιάσουν εκ νέου τα γεύματα, τις συνταγές και τις λίστες με τα ψώνια για να διασφαλιστεί η ποιότητα μίας πλήρους και υγιεινής διατροφής. Παρακολουθούν την διάρκεια των τροφίμων, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και φυσικά προτιμούν και προτείνουν όλες τις οικονομικές λύσεις στον τομέα της διατροφής (κουπόνια,προσφορές) χωρίς να αμελείται η ποιότητα.

 • Προετοιμασία γευμάτων

Οι φροντιστές μας μπορούν επίσης να είναι και επαγγελματίες στον χώρο της διατροφής. Προετοιμάζουν γευστικά και ισορροπημένα γεύματα που θα διατηρήσουν την υγεία και το ιδανικό βάρος, ειδικά όταν το αγαπημένο μας πρόσωπο, προσπαθεί να χάσει βάρος ή να έχει πιο ισορροπημένη διατροφή λόγω ηλικίας ή λόγω προβλήματος υγείας. Η απώλεια της όρεξης ή και η απώλεια ενδιαφέροντος για το φαγητό μπορεί να οφείλεται στις παρενέργειες κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος ή αγωγής.

 • Προγραμματισμός γευμάτων

Εκτός από το σχεδιασμό και την προετοιμασία των γευμάτων η λήψη τροφής σε συγκεκριμένες ώρες, αποτελεί μία απαραίτητη συνιστώσα για τη διατήρηση της υγείας. Η φυσική δραστηριότητα άσκηση και η κινητικότητα αποτελούν παράγοντες για τη διατήρηση ενός υγιούς ιδανικού βάρους και για μειωμένη πρόσληψη τροφής. Η διατήρηση ενός προγράμματος στη λήψη τροφής και υγρών μπορεί να είναι το κλειδί για ένα υγιές σώμα.

Η προετοιμασία των γευμάτων, εκτός από μία διαδικασία δημιουργική και ευχάριστη μπορεί να γίνει βάρος για το άτομο και ενίοτε μπορεί να είναι μία επικίνδυνη διαδικασία. Οι φροντιστές μπορούν να προγραμματίσουν νόστιμα φαγητά, λαμβάνοντας υπόψην τις διατροφικές προτιμήσεις και ανάγκες καθώς και τους όποιους περιορισμούς.

Η δυνατότητα μίας υγιεινής διατροφής, αποτελεί βασική προϋπόθεση του ατόμου για να είναι σε θέση να μείνει στο σπίτι. Υπάρχει μία άμεση συσχέτιση μεταξύ της σωστής και ισορροπημένης διατροφής με την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Οι φροντιστές μας μπορούν να βοηθήσουν με την παρασκευή και τον σχεδιασμό των γευμάτων, ανεξαρτήτως αναγκών.

Χιλιάδες συμπολίτες μας παρέχουν βοήθεια χωρίς αμοιβή,στους ηλικιωμένους γονείς ή σε άλλα άτομα της οικογένειας τους και του ευρύτερου περιβάλλοντος για να παραμείνουν, όσο το περισσότερο δυνατόν, στην οικία τους. Μερικές φορές όμως, οι φροντιστές

χρειάζονται λίγο χρόνο μακριά για να χαλαρώσουν, να πάνε διακοπές ή να ασχοληθούν με άλλες υποχρεώσεις. Η φροντίδα ανάπαυλας

που σας προσφέρει η "Γραμμή φροντίδας", σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε το διάλειμμα που χρειάζεστε και ταυτόχρονα διασφαλίζει

ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο εξακολουθεί να λαμβάνει την προσοχή που απαιτείται. Φυσικά και η φροντίδα ανάπαυλας διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορεί να αφορά μία ημέρα αλλά και εβδομάδες. Μπορεί να αφορά φροντίδα ορισμένου χρονικού διαστήματος αλλά και μακροπρόθεσμη φροντίδα.

 

α) Ημερήσια φροντίδα ενηλίκων

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει φροντίδα σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια ή επίβλεψη κατά τη διάρκεια της ημέρας για ορισμένες δραστηριότητες και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να εργαστείτε ή να χαλαρώσετε γνωρίζοντας πως το αγαπημένο σας πρόσωπο χρήζει της καλύτερης φροντίδας.

β) Οικογενειακή φροντίδα

Σε αυτό το πρόγραμμα, φροντιστής γίνεται ένα συγγενικό μέλος ή ένας φίλος ή ένας γείτονας. Με αυτό το απλό όσο ακούγεται πρόγραμμα, το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει φροντίδα και προσοχή όσο εσείς απουσιάζετε, νιώθοντας άνετα και οικεία με ένα γνωστό άτομο.

γ) Φροντίδα οικίας

Κατά την ολιγόωρη ή ολιγοήμερη απουσία σας, ο φροντιστής βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού, την προετοιμασία των γευμάτων ή και τα ψώνια.

δ) Ατομική φροντίδα

Σε αυτή την περίπτωση, ο φροντιστής βοηθά στην ατομική υγιεινή, στο ντύσιμο, στην άσκηση και στην λήψη φαρμάκων.

ε) Φροντίδα 24 ωρη

Στην περίπτωση που το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι αδύναμο ή πάσχει από άνοια-alzheimer ή έχει κάποιου είδους κινητική δυσχέρεια, προσφέρουμε φροντίδα 24 ωρών για όσο χρειαστεί, ούτως ώστε να είστε και εσείς και το άτομο που φροντίζετε ήρεμοι.

ζ) Νοσηλευτική φροντίδα

Έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση ή ένα ατύχημα, προσφέρουμε νοσηλευτική φροντίδα για όσες ώρες ή διάστημα χρειάζεται να απουσιάσετε, δίνοντας στο δικό σας άτομο τη μέγιστη εξειδικευμένη φροντίδα εως την πλήρη ανάρρωση, ώστε να έχετε χρόνο για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σας.

Στη linecare "Γραμμή φροντίδας' η νοσηλευτική φροντίδα,ορίζεται ως "δυναμική",εξειδικευμένη,βοηθώντας τη σχέση κατά την οποία οι νοσηλευτές βοηθούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα να επιτύχουν και να διατηρήσουν τη βέλτιστη υγεία.

 

Οι νοσηλευτές μας κατευθύνουν τις ενέργειές τους προς την προώθηση,τη συντήρηση και την αποκατάσταση της υγείας,την πρόληψη της ασθένειας και την ανακούφιση του πόνου.

 

Έχοντας τις θεωρητικές και κλινικές γνώσεις και δεξιότητες,οι νοσηλευτές συνεργάζονται με άλλα μέλη της της ομάδας υγείας π.χ.οικογενειακούς ιατρούς,με στόχο την παροχή εξατομικευμένης,ασφαλούς και βασισμένη σε ενδείξεις φροντίδας.

 

Συμβάλλουν στη διαμόρφωση θεραπευτικής σχέσης με τον ασθενή και τα μέλη της οικογένειας,συμμετέχουν και οργανώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συμμόρφωση στο πλάνο φροντίδας,διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας. 

Kατά τη διάρκεια της κατ'οίκον νοσηλείας συλλέγει πληροφορίες,που τις καταγράφει και τις αξιολογεί Διενεργεί νοσηλευτική διάγνωση βάσει των προβλημάτων υγείας κι έτσι εκτιμά τις νοσηλευτικές ανάγκες του ατόμου. Ως εκ τούτου δημιουργεί σχέδια φροντίδας για την καλύτερη θεραπεία κι αποκατάσταση Μέσω λεπτομερειών και σχεδίου φροντίδας στοχεύει και προάγει την επαναφορά και βελτίωση της υγείας

του ατόμου και προλαμβάνει τις επιπλοκές που ίσως εμφανιστούν

 

Αξιολογεί το περιβάλλον,τις διαπροσωπικές σχέσεις της οικογένειας του ατόμου που χρειάζεται νοσηλεία κατ'οίκον,έχει συμβουλευτικό ρόλο,συζητά με τα άτομα της οικογένειας τις αντιδράσεις τους στο σχέδιο φροντίδας και επαναπροσδιορίζει ή συνεχίζει την ήδη υπάρχουσα αγωγή.

 

Εκτιμά τη διάθεση του ατόμου που χρειάζεται φροντίδα και την διάθεση του οικείου περιβάλλοντος για συνέπεια σε ένα νέο καθημερινό πρόγραμμα Καταγράφει σε κάρτα νοσηλείας όλες τις νοσηλευτικές διεργασίες που πραγματοποιούνται (ζωτικά σημεία, ισοζύγιο ούρων, χορηγηθέντα φάρμακα ενδοφλέβια και μή,ρύθμιση ενδοφλέβιων αντλιών εάν υπάρχουν) και τον εξοπλισμό που απαιτείται

 

Αξιολογεί τον ασθενή και παρατηρεί την ύπαρξη σημείων βελτίωσης ή επιδείνωσης Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ ασθενή-οικογένειας και συστήματος υγείας σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται. Καθοδηγεί την οικογένεια και τον ασθενή σε περίπτωση προβλήματος υγείας, όταν εκείνος δε μπορεί να επέμβει περαιτέρω.

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon